Lirohet Bashkim Osmani, i akuzuar për pastrim të parave nga tregtia e drogës

Lirohet Bashkim Osmani, i akuzuar për pastrim të parave nga tregtia e drogës

Bashkim Osmani është liruar nga burgu në Palma de Mallorca të martën mbrëma, pasi është paguar një dorëzani prej 400 mijë euro, raporton “Mallorca Zeitung”.

Organizatori i dyshuar i një rrjeti ndërkombëtar të pastrimit të parave të kokainës e kaloi natën e të mërkurës në villën e tij në Camp de Mar, pasi kaloi pothuajse tre muaj në qeli.

Të martën, gjykata në Palma de Mallorca lëshoi një urdhër të ri duke e zëvendësuar paraburgimin me liri të kushtëzuar. Osmani nuk lejohet të largohet nga Mallorca, po ashtu për të garantuar qëndrimin e tij në ishull i është konfiskuar pasaporta. Ai duhet të paraqitet në gjykatë në datat 1 dhe 15 të çdo muaji.


Vëllezërit Osmani nga Kosova njihen si miliardë të famshëm. Prej vitesh jetojnë në Gjermani, por kanë shtrirë bizneset në Spanjë, Belgjikë e Holandë.

Osmani u arrestua në një bastisje në mbarë Evropën më 15 shkurt në Kroaci. Në Mallorca, vila e tij, restoranti i tij i famshëm Ritzi në Puerto Portals dhe një nga hotelet e tij në Palma u kontrolluan. Disa persona nga rrethet e tij private dhe të biznesit u arrestuan, duke përfshirë gruan dhe vjehrrin e tij. Ai u ekstradua në Majorka dhe ndodhet në paraburgim në ishull që prej datës 2 mars.

Sipërmarrësi, i cili pretendon se është i pafajshëm, akuzohet se ka pastruar para nga tregtia e kokainës në shkallë të gjerë. Sipas gjetjeve fillestare, të ardhurat thuhet se janë investuar në Mallorca nëpërmjet kompanive nga vende të tilla si Kroacia. Vetëm në sektorin e pasurive të paluajtshme, vëllimi i pastrimit të parave thuhet se ka shkuar në rreth 35 milionë euro. Paratë banda i investoi edhe në vepra arti. Vetëm në vilën e Osmanit janë siguruar 86 piktura në vaj të artistëve të njohur.

Në vitet 1990, 55-vjeçari Osmani dhe tre vëllezërit e tij kishin fituar pasuri të paluajtshme dhe jetën e natës në lagjen e Hamburgut. Ndërsa ai ishte shpesh në sytë e publikut në Gjermani, ai bëri një jetë mjaft të padukshme në ishull. Vetëm herë pas here ai fotografohej me të ftuarit e famshëm në restorantin e tij.

Lexo edhe

Video