“Linja e kuqe”: Irani vendos trupa ushtarake përgjatë kufijve të tij – video

“Linja e kuqe”: Irani vendos trupa ushtarake përgjatë kufijve të tij – video

Garda Revolucionare Iraniane njoftoi se së shpejti do të vendosë njësi nga forcat e saj tokësore në kufijtë me zonat e konfliktit në Nagorno-Karabak.

Siç theksuan ata, “siguria e njerëzve dhe interesat kombëtare janë vija e kuqe”.


Komandanti i forcave tokësore në roje, Muhammad Pakpour, tha se qëllimi i Iranit është të sigurojë sigurinë e banorëve të zonave kufitare.

“Ne respektojmë integritetin territorial të vendeve fqinje, por çdo ndryshim gjeopolitik në kufij është një vijë e kuqe për Iranin,” tha ai.

Gjatë turneut në zonat kufitare, Pakpour theksoi se forcat e Gardës kanë monitoruar kufirin që nga shpërthimi i konflikteve ushtarake midis Armenisë dhe Azerbajxhanit në rajonin kontestues Nagorno-Karabak, duke bërë thirrje për forcimin e pranisë së rojave ushtarake sipas rrethanave të reja.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.