LDK: Qeveria paralajmëroi krizë energjetike pa bërë asnjë investim në KEK

Përfaqësues të Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë akuzuar Qeverinë e Kosovës se nuk ka bërë asnjë investim për rigjenerim në Korporatën Energjetike të Kosovës por vetëm del dhe paralajmëron për një krizë energjetike gjatë dimrit.

Anëtari i kryesisë së LDK-së, Xhafer Tahiri gjatë një konference për media në LDK, kritikoi qeverinë si jo e aftë në realizimin e projekteve kapitale.


Ai tha se Ministria e Ekonomisë ka 16 milionë euro në buxhet për 6 muajt e parë të këtij viti dhe zero euro ka realizuar për projekte të rigjenerimit në KEK.

“Ministria e Ekonomisë 16 milionë euro i ka në buxhet për 6 muajt e parë të këtij viti, zero euro ka realizuar, zero politika për projekte të rigjenerimit në KEK. Kemi një ministri inegzistente që nuk ndërmerr asnjë masë për të përmirësuar gjendjen në energji përvec se me dal dhe me na paralajmëruar për një krizë“, tha ai.

Ai shtoi se Qeveria Kurti ka mohuar krizën e energjisë së paralajmëruar nga LDK para një viti.

Lexo edhe

Video