Kuvendi shënoi Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë

Kuvendi shënoi Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë

Nën organizimin e Forumit për Transparencë Parlamentare, Kuvendi i Republikës së Kosovës ka shënuar sot 15 Shtatorin – Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë. 

Edhe këtë vit, për shkak të situatës me pandeminë dhe masave kufizuese, të gjitha aktivitetet janë realizuar virtualisht.  

Dita e Demokracisë është hapur me mesazhin e nënkryetares së Kuvendit, Saranda Bogujevci, e cila në fjalën e saj ka potencuar rolin e Kuvendit të Kosovës në zhvillimin e demokracisë dhe hapat që ky institucion ka bërë në krijimin e masave që nxisin vlerat demokratike.

Në adresimin e saj, nënkryetarja Bogujevci është ndalur edhe te situata aktuale me pandeminë.

“Demokracia pa shëndet, nuk është demokraci e plotë, andaj ju bëj thirrje të ruajmë shëndetin tonë dhe të njëri-tjetrit. Po ashtu ju ftoj të ndiqni masat dhe udhëzimet e IKSHP-së dhe Ministrisë së Shëndetësisë”, theksoi Bogujevci.

Më pas, është lansuar videoja “Komisionet parlamentare”, dedikuar grup-moshave të reja, e cila përmban informacione për trupat e punës së Kuvendit.


Në mesin e aktiviteteve të parapara për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë, ishte edhe punëtoria virtuale me nxënës filloristë.

Debati u drejtua nga deputeti Fridon Lala, anëtar i Forumit për Transparencë, në të cilin morën pjesë përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, të mediave dhe organizatave të tjera përfaqësuese.

Në emër të Forumit për Transparencë Parlamentare dhe të Kuvendit të Kosovës, deputeti Lala falënderoi pjesëmarrësit për kontributin e përbashkët në trajtimin e kësaj teme.

Në këtë debat, u diskutua për efektet që pandemia ka shkaktuar në sektorin e shëndetësisë dhe në mirëqenien sociale te kategori të ndryshme shoqërore në Kosovë, me theks të veçantë te fëmijët, gratë dhe personat me aftësi të kufizuara.

Nga pjesëmarrësit u konstatua se nëpërmjet këtij debati, sadopak është arritur të informohet publiku për zhvillimet e ndryshme sa i përket aspekteve të ndikimit që situata epidemiologjike ka shkaktuar në kategori të ndryshme shoqërore në Kosovë.

Sipas agjendës së paraparë, dita e sotme është përmbyllur me kartolinat elektronike, mesazhe nga deputetë dhe zyrtarë të tjerë të lartë të Kuvendit, për procesin e vaksinimit të qytetarëve kundër COVID-19. ​

Lexo edhe

Video