Kuvendi miraton në parim projektligjin për Agjencinë për parandalimin e korrupsionit

Deputetet e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar në parim projektligjin për Agjencinë për parandalimin e korrupsionit. Pozitë dhe opozitë me 71 vota për i dhanë mbështetje këtij projektligji, megjithëse opozita adresoi disa kritika.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, duke prezantuar projektligjin tha se qëllimi është qartësimi i fushëveprimit të agjencisë.


“Qëllimi i këtij projektligji është qartësimi i fushëveprimit të agjencisë aktuale kundër korrupsionit si organ i pavarur dhe specializuar për parandalimin e korrupsionit dhe po ashtu me të njëjtin qartësohet autoriteti i agjencionit për shqiptimin e masave kundër seksioneve në përputhje me këtë ligj. Përveç mandatit parandalues të këtij projektligji rregullohen procedurat lidhur me zbatimin për parandalimin e konfliktit të interesit”, tha ajo.

Lexo edhe

Video