Kuvendi miraton ligjin për atashimin e personelit të FSK-së në Ishujt Falkland

Kuvendi miraton ligjin për atashimin e personelit të FSK-së në Ishujt Falkland

Kuvendi i Kosovës ka miratuar ligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Ministrisë së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore dhe Ministrisë së Mbrojtjes në emër të Qeverisë së Republikës së Kosovës lidhur me atashimin e personelit nga Forca e Sigurisë së Kosovës në kompaninë Roulement të këmbësorisë në ishujt Falkland.

Miratimi është bërë me 85 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim.


Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka thënë se kjo do t’i hap rrugë atashimit të personelit nga FSK në kompaninë e këmbësorisë në Ishujt Falkland.

Ndërsa kryetari i Komisionit për Çështje të sigurisë dhe Mbrojtjes ka thënë se kjo marrëveshje është e rëndësishme dhe për të njëjtën ka pasur mirëkuptim nga të gjitha grupet.

Lexo edhe

Video