Kush janë emrat e rinj që për herë të parë u bënë pjesë e lidershipit të ri të PDK-së?

Kush janë emrat e rinj që për herë të parë u bënë pjesë e lidershipit të ri të PDK-së?

Këshilli i Përgjithshëm i Partisë Demokratike të Kosovës ka votuar mbrëmë Kryesinë e re të PDK-së të propozuar nga lideri i opozitës, Memli Krasniqi.

Siç ka deklaruar edhe vet Krasniqi, PDK në përbërjen e lidershipit të ri la arritur të ruaj ADN-në e saj që buron nga UÇK-ja duke pasur brenda vetes njerëz të devotshëm e atdhetar që janë rritur organikisht në PDK, por edhe duke u hapur për kuadro të reja që i besojnë vizionit të PDK-së.

Por, kush janë emrat e rinj të Kryesisë së PDK-së?

Bernard Nikaj – profesor, diplomat, ish- ambasador i Kosovës në Bruksel, i është bashkuar PDK-së në Kryesinë e re.

Nikaj është i shkolluar në disa prej universiteteve më prestigjioze botërore.

Ai është vlerësuar lart nga autoritetet e shteteve mike të Kosovës për përfaqësimin dinjitoz të shtetit në politikën e jashtme.

 Profesoresha e njohur e Psikologjisë, Donika Shahini-Lami, është bërë pjesë e Kryesisë së PDK-së dhe anëtare e Këshillit Drejtues.

Profesoresha Donika Shahini-Lami, më parë ka punuar për 10 vite në Organizatën për Bashkëpunim dhe Siguri në Evropë, OSBE.

Ajo po ashtu njihet për punën e saj si gazetare gjatë luftës në Kosovë si dhe ka punuar për Televizionin Publik Japonez, NHK si dhe ka bashkëpunuar me media të ndryshme ndërkombëtare.


Në Kryesinë e re të PDK-së është zgjedhur edhe Jakup Nura, bashkëpunëtor i ngushtë i Komandantit legjendar të UÇK-së, Adem Jashari nga fillimet e para të organizimit të luftës çlirimtare.

Ai vjen nga një familje e respektuar e Drenicës, shtëpia e së cilës ka qenë ndër adresat e para të UÇK-së.

Anëtare e re e Kryesisë së PDK-së është zgjedhur edhe Besa Kabashi-Ramaj, e shkolluar në Universitete Amerikane, dhe me përvojë mbi 10 vjeçare në fushat e sigurisë ndërkombëtare, politikat e mbrojtjes dhe menaxhmentit.

Ajo ka punuar për shumë organizata e fondacione të njohura vendore e ndërkombëtare.

Pjesë e Kryesisë së re të PDK-së është bërë edhe Bekim Çollaku. Ai është i shkolluar në Britani të Madhe, me përvojë të gjatë institucionale e politike. Ai ka qenë bashkëpunëtor i afërt dhe shef stafi i kryeministrit dhe presidentit Hashim Thaçi.

Në Kryesinë e re të PDK-së është zgjedhur edhe Adri Nurellari, politolog, pedagog e publicist.

Nurellari ka qenë më parë shef i kabinetit të kryetarit të PDK-së Kadri Veseli dhe këshilltar

i ish-kryetarit të PDK-së, Hashim Thaçi.

Po ashtu, për herë të parë në Kryesinë e PDK-së janë zgjedhur edhe Petrit Hajdari, Rashit Çalaj, Nexhat Demaku, Kujtim Gashi dhe Muhamet Haliti.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: