Kurti viziton Policinë e Kosovës, kërkon masa kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti së bashku me ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu dhe me ministrin e Punëve të Brendshme, Xhelal Sfeçla ka vizituar drejtorinë e përgjithshme të Policisë së Kosovës për bisedim lidhur me dhunën ndaj grave dhe vajzave.


Kurti në një konferencë për media, tha se dhuna ndaj grave jo vetëm që nuk duhet të tolerohet, por duhet të luftohet edhe atëherë kur ka gjuhës seksiste, apo edhe me sjelljen në shoqëri e institucione, shpie deri te veprimet që bëhen fatale për gratë dhe vajzat tona.

Për dhunën ndaj gruas dhe vajzave është mbajtur sot edhe një protestë, ku gratë kanë kërkuar raportin e dhunës dhe reagimin e duhur të institucioneve

Lexo edhe

Video