Kurti u takua me presidentin e Fondit Bezos Earth, Andrew Steer

Kurti u takua me presidentin e Fondit Bezos Earth, Andrew Steer

Në margjinat e Forumit Ekonomik Botëror, kryeministri Albin Kurti u takua me presidentin e Fondit Bezos Earth, Andrew Steer, të cilin e njoftoi me reformat që Qeveria e Kosovës po i zbaton për rritje të qëndrueshme socio-ekonomike në përputhje me qëllimin e përbashkët për një shoqëri më të gjelbër dhe të drejtë.

Kryeministri Kurti po ashtu foli për planet dhe synimin e Kosovës për dekarbonizim, tranzicionin e drejtë energjetik dhe potencialin e Kosovës në energjinë e ripërtëritshme.


Kurti dhe Steer u pajtuan që të mbesin në kontakt për të diskutuar më tutje format dhe fushat e bashkëpunimit.

Fondi “Bezos Earth” u themelua falë një zotimi prej 10 miliardë dollarë të themeluesit dhe drejtuesit ekzekutiv të kompanisë “Amazon”, Jeff Bezos, në luftën kundër ndryshimeve klimatike dhe në mbrojte të mjedisit natyror. 

Lexo edhe

Video