Kurti tregon dallimin e pagave pas publikimit të koeficientit

Kurti tregon dallimin e pagave pas publikimit të koeficientit

Pas miratimit të vlerës së koeficientit për pagat në sektorin publik, kryeministri Albin Kurti ka shkruar se ka barazi dhe ndershmëri për pagat në mes të kategorive, ngushtim të hendekut midis zyrtarëve të lartë dhe të tjerëve, si dhe mbështetje solide për katër kategoritë jetike për funksionimin e shoqërisë, atë të mjekëve, arsimtarëve, policëve dhe ushtarakëve.

“Tash e tutje nuk do të ketë më stagnim të pagave pafundësisht. Ato do të lëvizin sipas rritjes, punës dhe rezultateve që kemi të gjithë ne bashkë në rritjen ekonomike të vendit”, shkruan Kurti.

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë, është propozuar koeficineti për pagat në sektorin publik në vlerë prej 105 euro për 2023, ndërsa për vitin 2024 koeficienti pritet të ketë vlerën 110 euro.


Dallimi në paga në sektorin e shëndetësisë para dhe pas hyrjes në fuqi të Ligjit për Paga dhe koeficientit 105 Euro. Foto te publikuara nga kryeministri Kurti.

May be an image of text that says 'PAGA ME LIGJIN E RI PER PUNETORET SHENDETESORE (Pa pervojën e punës dhe shtesa të tjera) 659 PAGA BAZE AKTUALE NẺ (BRUO) Mjeku Specialist 1260 PAGA BAZE ME IGJN RI (BRUTO)* +601 RRITJA 91% RRITJA NỀ PERQINDJE Mjeku pergjithshëm 565 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 777 PAGA BAZE LIGJINE (BRUTO)* +212 RRITJANE 37% RRITJA PERQINDJE Kryeinfermieri në QKUK 471 PAGA NỀ AKTUALE 672 PAGA BAZE RI (BRUTO)* +201 RRITJAN 43% RRITJA PERQINDJE Kryeinfermieri në Spitale rajonale 471 PAGA BAZE AKTUALE NE (BRUTO) 651 PAGA BAZE ELIGJN RI (BRUTO)* +180 RRITJA 38% RRITJA NE PERQINDJE ↑'

May be an image of text
May be an image of text
May be an image of text that says 'PAGA ME LIGJIN E RI PER POLICINE E KOSOVES DHE ZJARREFIKESIT (Pa pervojën e punës dhe shtesa të tjera) Polici lartë 392 PAGA AKTUALE NỀ (BRUTO) 619 PAGA BAZE NE€ RI +227 RRITJA NỀ (BRUTO)* 58% RRITJA PERQINDJE Rreshteri 440 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 672 PAGA BAZE ΜΕ LIGJIN RI (BRUTO)* +232 RRITJA 53% RRITJA NỀ PERQINDJE Kapiteni 546 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 777 PAGA BAZE NE ELIGJIN (BRUTO)* +231 RRITJANE 42% RRITJA NỀ PERQINDJE Zjarrëfikësi 325 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (.UO) 525 PAGA BAZE NỀ ME LIGJIN RI (BRUTO)* +200 RRITJA 61% RRITJA NỀ PERQINDJE'
May be an image of text that says 'PAGA ME LIGJIN E RI PER FORCEN E SIGURISE SẼ KOSOVES (Pa pervojën e punës dhe shtesa të tjera) Ushtari 443 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 588 PAGA BAZE ME LIGJIN RI (BRUTO)* +145 RRITJA 33% RRITJA NẼ PERQINDJE Ushtar Klasit të parè 465 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 609 PAGA BAZE NỀ LIGJIN RI (BRUTO)* +144 RRITJA 31% RRITJA PERQINDJE Rreshteri 513 PAGA BAZE AKTUALE NE (BRUTO) 693 PAGA BAZEN RI (BRUTO)* +180 RRITJA NE 35% RRITJA PERQINDJE'

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.