Kurti takon në Davos bashkëdrejtuesin e kompanisë Celonis

Kurti takon në Davos bashkëdrejtuesin e kompanisë Celonis

Kryeministri Albin Kurti në Davos takoi bashkëdrejtuesin dhe bashkëthemeluesin e kompanisë softuerike Celonis, Alexander Rinke.

Derisa Rinke foli për përvojën në Kosovë dhe shërbimet që Celonis i kryen në Prishtinë për klientët e saj, Kurti tha se me popullatën e re dhe profesionale që vendi ka, shtrirjen më të gjerë të internetit në Evropë, potencialin e dëshmuar në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe me qeverinë që mbështet këtë sektorë, Kosova synon të bëhet qendra e radhës e kësaj fushe në Evropën Juglindore.  


Ai e ftoi kompaninë Celonis që ta konsiderojë Kosovën në strategjinë e tyre të zgjerimit, teksa po ashtu diskutoi me Rinke mbi mundësitë që Celonis të jetë urë lidhëse ndërmjet Kosovës dhe komunitetit të startup-ve në Gjermani.

Ndryshe, Celonis ka mbi 3 mijë punëtorë dhe konsiderohet si kompania e teknologjisë me rritjen më të shpejtë në botë. Ajo nga viti 2015 ka edhe zyrën e saj në Prishtinë në të cilën ka të punësuar 74 veta.  

Lexo edhe

Video