Kurti takoi përfaqësuesit e Shoqatës së Miqësisë Austri-Kosovë, biseduan për zgjerim të bashkëpunimit

Kurti takoi përfaqësuesit e Shoqatës së Miqësisë Austri-Kosovë, biseduan për zgjerim të bashkëpunimit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, priti në takim përfaqësuesit e Shoqatës së Miqësisë Austri-Kosovë, ku edhe u vlerësuan marrëdhëniet e mira bilaterale dhe u fol për zgjerim të bashkëpunimit.


Në delegacion ishin të pranishëm edhe Lukas Mandl, deputet i Parlamentit Evropian, njëherit themelues dhe president i Shoqatës së Miqësisë Austri-Kosovë, Christoph Weidinger, ambasador i Austrisë në Kosovë, Friedhelm Frischenschlager, ish- Ministri i Mbrojtjes i Austrisë, si dhe deputetët në Parlamentin e Austrisë, Hannes Taborsky dhe Helmut Brandstätter, bëhet e ditur në komunikatën për media.

“Kryeministri Kurti shprehu mirënjohje për mbështetjen e dhënë nga Austria, shtet mik i madh i Kosovës dhe partner i rëndësishëm. U vlerësuan marrëdhëniet shumë të mira bilaterale ndërmjet dy shteteve. U bashkëbisedua për projektet e përbashkëta me Austrinë, si dhe mundësitë e zgjerimit të bashkëpunimit të mëtejmë, me theks të veçantë në projektet kulturore.”

Lexo edhe

Video