Kurti takoi përfaqësues të kompanive tregtare, diskutuan për ambientin e të bërit biznes

Kurti takoi përfaqësues të kompanive tregtare, diskutuan për ambientin e të bërit biznes

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti takoi përfaqësues të disa prej kompanive më të mëdha tregtare vendore.


“U diskutua për ambientin e të bërit biznes, për veçoritë dhe rolin e sektorit privat në zhvillimin ekonomik të vendit por dhe vështirësive gjatë krizave globale, për rolin dhe përgjegjësitë e institucioneve në këtë mes, dhe për bashkëpunimin ndërmjet publikes dhe privates”, thuhet në njoftim.

Zyra e Kryeministrit ka njoftuar se, sipas raportit të Fondacionit Ndërkombëtar Monetar, Kosova është renditur e para në Ballkanin Perëndimor me rritjen më të madhe të të hyrave tatimore mes vitin 2020-2022. Ky sukses vjen si rezultat i rritjet së formalizmit të ekonomisë të nxitur edhe nga masat e Qeverisë në kuadër të Pakos për Ringjalljet e Ekonomisë.

Lexo edhe

Video