Kurti-rinisë: Cilësinë duhet ta kërkoni dhe jo vetëm të prisni që t’iu ofrohet

Kurti-rinisë: Cilësinë duhet ta kërkoni dhe jo vetëm të prisni që t’iu ofrohet

Në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti tha se investimi në rini është investimi më afatgjatë.

Para grupit të deputetëve të rinj, Kurti tha se në programin e qeverisë së tij kanë insistuar për sistemin dual.

“Praktikë dhe teori, sistemi dual, na nevojitet një trup universitare e ndërgjegjshme, shkolla moderne e të frytshme, përdorim maksimal i të dhënave të natyrës që disponojmë. Pjekuri politike dhe pasion rinor, kjo duhet të jetë. Puna me rininë i ngjan punës me natyrën, e në të dy rastet kemi të bëjmë me ekologjinë. Duke mbrojtur rininë e mbrojmë shoqërinë, e mbrojmë vetveten”, tha Kurti.


Ai theksoi se investimi në rini është investimi më afatgjatë.

“Qeveria duhet të shoh projektet e investimeve të mëdha, i riu duhet të shoh projektet e mundshme me jetën e tij. Kalituni, ngrituni si individë, por formoni sa më shumë shoqata e organizata drejt institucioneve dhe shtetit, sepse individët bëhen më të zot e më të mirë kur jemi bashkë, kur rrimë e punojmë bashkë”, tha Kurti.

Kurti foli për arsim cilësor si diçka e domosdoshme për zhvillimin e të rinjve.

“I takon shkollës ta vendosë të riun në kontakt me talentin e vet. Shkolla e mesme është shumë e rëndësishme, të rinjtë duhet kërkojnë cilësi, i riu nuk mëson sa për diplomë e punë, ai arsimohet për një jetë të tërë. Mos prisni cilësia të jetë ofertë, cilësia duhet të jetë edhe kërkesë. Duhet ta kërkoni atë dhe jo vetëm të prisni t’iu ofrohet ajo”, tha kryeministri i Kosovës.

Lexo edhe

Video