Kurti: Për nëntë muaj 332 raste me kancer të gjirit, zbulimi i hershëm shpëton jetë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se zbulimi i hershëm i kancerit të gjirit është parakusht për të shpëtuar jetën.

Kurti në lansimin e fushatës Ndërgjegjësuese për Kancerin e Gjirit, me moton: “Zbulimi i hershëm, shpëton jetë”, ka bërë thirrje të gjitha vajzave dhe grave që të kujdesen për veten, duke u kontrolluar edhe kur mos të kenë nevojë.

Ai tha se të gjitha gratë që po luftojnë me këtë sëmundje nuk janë vetëm, porse do e kenë gjithmonë mbështetjen e Qeverisë.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, tha se është investuar në aparaturën që mundësojnë zbulimin dhe trajtimin e sëmundjeve malinje. Ai shtoi se do të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme për të siguruar qasje sa më të lehtë në shërbimet shëndetësore.


Vitia tha se edukimi i grave dhe komuniteteve rreth faktorëve të rrezikut dhe ndryshimeve të zakonshme të gjirit është kyç për parandalimin e kancerit të gjirit.

Në anën tjetër, Nafije Latifi, drejtoreshë e “Jeta Vita”, konsideron se gratë e operuara nga kanceri i gjirit duhet të kenë më shumë përkrahje nga institucionet.

Lajmi i plotë në sistemin me parapagim.

Ndërkohë, është bërë edhe lansimini aktiviteteve të ndryshme për muajin e ndërgjegjësimit kundër kancerit të gjirit./E.Krasniqi/

Lexo edhe

Video