Kurti në Greqi diskuton edhe për bashkëpunimin në fushën ushtarake

Kurti në Greqi diskuton edhe për bashkëpunimin në fushën ushtarake

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, në kuadër të vizitës në Athinë, takoi ministrin e Mbrojtjes Kombëtare të Greqisë, Nikolaos Panagiotopoulos, ku kanë diskutuar për rëndësinë e sigurisë dhe paqes në rajon dhe mundësitë e bashkëpunimit në fushën ushtarake mes Kosovës dhe Greqisë.


Sipas një komunikate të Qeverisë, në këtë takim u vlerësua mbarëvajtja e aktiviteteve stërvitëse të përbashkëta të ushtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës me trupat e vendeve aleate në kuadër të ushtrimit më të madh të organizuar në rajonin e Ballkanit “Defender Europe 21”.

 “Kryeministri Kurti dhe ministri Panagiotopoulos folën për mundësitë e shkëmbimit të përvojave mes ministrive të mbrojtjes së të dy vendeve, në funksion të zhvillimit të mëtutjeshëm të Forcës së Sigurisë së Kosovës”, thuhet në komunikatë.

Lexo edhe

Video

error: