Kurti: Me rikthimin e blloku B2, për një ditë kursejmë 1.2 milion euro

Kurti: Me rikthimin e blloku B2, për një ditë kursejmë 1.2 milion euro

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti sot në ora 10:15 u kthye në punë blloku B2 i TC ‘Kosova B’, me fuqi 245 MW dhe për çdo orë do të paguajnë rreth 50 mijë euro import më pak, e deri nesër në mëngjes rreth 1,2 milion euro më pak se gjatë ditëve të javës që po lëmë pas.


Kurit ka shkruar në Facebook se rreth 200 euro kushtoi 1 MWh në bursën ndërkombëtare të energjisë dje.

“Mirëpo sot në ora 10:15 u kthye në punë blloku B2 i TC ‘Kosova B’, me fuqi 245 MË. Sinkronizimi është bërë mbrëmë në ora 23:55, gjendja e turbinës është e mirë dhe nuk ka pasur nevojë për balancim. Me fjalë tjera, për çdo orë do t’i paguajmë rreth 50 mijë euro import më pak, e deri nesër në mëngjes rreth 1,2 milion euro më pak se gjatë ditëve të javës që po lëmë pas. Ky është lajm shumë i mirë për të gjithë neve. Eh sikur ta kishim tash TC ‘Kosova A’ të rindërtuar nga Bilfingeri gjerman dhe blloqet B3 dhe B4 me nga 300 MË fuqi secila”, ka shkruar ai.

Lexo edhe

Video