Kurti bën thirrje të votohet Koalicionin e Shqiptarëve të Luginës

Kurti bën thirrje të votohet Koalicionin e Shqiptarëve të Luginës

Në qendrën 6 në Tërnoc të Bujanocit sot po votohet pas vendimit për përsëritjen e zgjedhjeve. Ndërkohë, kryeministri Albin Kurti duke bërë thirrje për votimin e koalicionin e shqiptarëve të Luginës, me numër 16, ka thënë se një përqindje e vogël e votave mund të ndryshojë situatën dhe shqiptarët të mund të marrin një ulëse në Kuvendin e Serbisë.

Sipas Kurtit, janë rritur gjasët që bartësi i listës së Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës, Shaip Kamberi, të fitojë edhe një mandat deputeti.


“Potenciali votues i vendvotimit 6 është 1089 vota. Nevojiten 650 vota ose votimi i 60% të qytetarëve nga lista e votimit që Kamberi të vazhdojë përfaqësimin e shqiptarëve. Për dy mandate përfaqësimi Kamberi ka qenë gjithmonë i zëshëm gjatë seancave parlamentare në mbrojtje të të drejtave të shqiptarëve dhe në denoncimin e regjimit autokratik në Serbi. Ai e pati mbajtur fjalimin e parë në gjuhën shqipe në Kuvendin e Serbisë së pasluftës. “Sot është një ditë e veçantë. Është ditë e parë pasi që një Gjykatë e këtij shteti ka legalizuar termin ofendues ‘šiptari’”, ishin fjalët e para të fjalimit të tij. Deputeti Kamberi kundërshtonte ashpër para kuvendarëve serbë ndryshimin e pjesshëm të Kushtetutës së Serbisë, duke besuar se akti duhet të ndryshohet në tërësinë e tij. Ai përmendte si problematike preambulën e Kushtetutës, e cila përcakton Kosovën si pjesë të Serbisë. Në seancën e 29 tetorit 2020, Kamberi listonte faktet për masakrat e Serbisë në Kosovë dhe mohimin e fshehjen e  krimeve nga shteti serb. Në seancën e 26 nëntorit 2020, dy ditë para Festës së Flamurit, deputeti Kamberi kërkonte që të krijohen kushtet për përdorimin e simboleve kombëtare shqiptare. Skena kur gjersa diskutonte nxori flamurin shqiptar dhe e vendosi në bankën e deputetit, na pati bërë krenarë. Fjalimi i tij edhe më shumë. Si deputet ai vazhdimisht avokonte për reciprocitet të drejtash të shqiptarëve të Preshevës, Medvegjës e Bujanocit me ato të pakicës serbe në Kosovë”, ka shkruar Kurti në Facebook.

Ai ka theksuar se procesi i pasivizimit të adresave që selektivisht po zbatohet ndaj shqiptarëve ka filluar të japë rezultatet e veta.

“Migrimi i shqiptarëve, si pasojë e diskriminimit dhe shtypjes së vazhdueshme nga pushteti, ka sjellë edhe zvogëlimin e elektoratit shqiptar. Prandaj, ju ftoj që sot, më 28 prill, të gjithë ju më të drejtë vote, të shkoni në vendvotimin numër 6 në Tërnoc dhe të votoni për Koalicionin e Shqiptarëve të Luginës, të votoni për Shaip Kamberin”, ka shkruar ai.

Lexo edhe

Video