Kursimi i energjisë, Spanja prezanton masat e reja

Kursimi i energjisë, Spanja prezanton masat e reja

Qeveria spanjolle ka rënë dakord të prezantojë “masa urgjente” për të kursyer energjinë për shkak të krizës energjetike që u shfaq në Evropë pas pushtimit rus të Ukrainës.

Të gjitha ndërtesat në sektorin publik, qendrat tregtare, kinematë, zyrat, hotelet, stacionet dhe aeroportet nuk duhet të ulin temperaturën nën 27 gradë Celsius në verë, ndërsa në dimër temperatura nuk do të jetë më e lartë se 19 gradë Celsius.

Ky vendim është miratuar në mbledhjen e kabinetit në Madrid dhe është bërë i ditur nga ministrja e Tranzicionit Ekologjik, Teresa Ribera. Ajo tha se masat e planifikuara duhet të futen pas një periudhe tranzicioni njëjavor pas publikimit në gazetën zyrtare.


Masa e përmendur do të jetë e vlefshme deri më 1 nëntor 2023. Masat përfshijnë gjithashtu rregulla që dyqanet dhe bizneset të mbajnë dyert e tyre të mbyllura duke përdorur një sistem automatik që duhet të instalohet deri më 30 shtator.

Qëllimi i kësaj, pretendon qeveria, është të parandalojë daljen e ajrit të nxehtë ose të ftohtë nga një hapësirë ​​e nxehtë ose e ftohur. Ndriçimi në zyrat e papërdorura, vitrinat e dyqaneve dhe monumentet duhet të fiket pas orës 22:00 dhe do të fillojë kontrolli i eficiencës së energjisë në ndërtesa të caktuara.

Ribera i bëri thirrje sektorit privat që të rrisë pjesën e punës nga shtëpia. Spanja po merr këto dhe masa të tjera, që do të vendosen pas pushimit veror, për të përmbushur angazhimet e marra në planin evropian të emergjencës, të rënë dakord javën e kaluar.

Vendi do të përpiqet të ulë konsumin e gazit me 7 për qind. Spanja fillimisht ishte kundër planit të Komisionit Evropian, por përfundimisht, pasi mori koncesione, e miratoi atë.

Lexo edhe

Video