Kupa e Kosovës në basketboll/Këta janë fituesit ndër vite

Kupa e Kosovës në basketboll/Këta janë fituesit ndër vite

Nesër do të zhvillohet finalja e madhe e Kupës së Kosovës Agim Lluka, ku aty do të përballen klubi i Trepçës dhe Bashkimi.

Klubi i Trepçës është katër herë triumfues i kësaj gare, ndërsa titulli i fundit ishte në vitin 2012, kur edhe e kishin fituar pikërisht kundër Bashkimit në finale, përcjell KosovaPress.

Në anën tjetër, Bashkimi e ka fituar vetëm një herë Kupën e Kosovës në vitin 2000/01, kurse pesë herë kanë qenë finalistë.

Ndërkaq, përballja e nesërme do të jetë një tjetër mundësi e artë që këto dy klube të shtojnë edhe një trofe tjetër në kabinetin e tyre të trofeve.

Më poshtë mund të gjeni të gjithë fituesit e Kupës së Kosovës në kategorinë e meshkujve ndër vite.

Sezoni 1991/92 Vëllaznimi

Sezoni 1992/93 Trepça

Sezoni 1993/94 Peja

Sezoni 1994/95 Peja

Sezoni 1995/96 Vëllaznimi

Sezoni 1996/97 Peja

Sezoni 1997/98 – garat janë ndërprerë

Sezoni 1999/2000 Trepça

Sezoni 2000/01 Bashkimi

Sezoni 2001/02 Prishtina

Sezoni 2002/03 MEB Prishtina

Sezoni 2003/04 Trepça


Sezoni 2004/05 Sigal Prishtina

Sezoni 2005/06 Sigal Prishtina

Sezoni 2006/07 Sigal Prishtina

Sezoni 2007/08 Sigal Prishtina

Sezoni 2008/09 Sigal Prishtina

Sezoni 2009/10 Sigal Prishtina

Sezoni 2010/11 Peja

Sezoni 2011/12 Trepça

Sezoni 2012/13 Sigal Prishtina

Sezoni 2013/14 Sigal Prishtina

Sezoni 2014/15 Peja

Sezoni 2015/16 Sigal Prishtina

Sezoni 2016/17 Sigal Prishtina

Sezoni 2017/18 Sigal Prishtina

Sezoni 2018/19 Z Mobile Prishtina

Sezoni 2019/20 Peja

Sezoni 2020/21 Sigal Prishtina

Lexo edhe

Video