Kuleba: Ukraina s’ka frikë nga Rusia, na duhen sisteme të shumëfishta raketore

Kuleba: Ukraina s’ka frikë nga Rusia, na duhen sisteme të shumëfishta raketore

Sky News ka zhvilluar një intervistë me ministrin e Jashtëm Dmytro Kuleba në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Ukrainës.

Është një zyrë e fortifikuar, e punës pas thasëve me rërë dhe rojeve të armatosura ku ministri Kuleba merr telefonata nga diplomatë në të gjithë botën, shkruan mediumi britanik.

Kuleba thotë se Mariupol është tema më e dhimbshme për t’u diskutuar, por ai këmbëngul se përpjekja për evakuim nga qyteti është tani diçka mbi të cilën mbështetet i gjithë reputacioni i OKB-së.

“Ky evakuim po bëhet nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara… Nëse dështojnë, do të jetë dështim i Kombeve të Bashkuara.”


Ai është i kënaqur me sukseset e ushtrisë ukrainase përballë asaj që ai e sheh si dështim të NATO-s për të luftuar kërcënimet nga Rusia.

“Ukraina nuk ka frikë nga Rusia. Dhe ata kanë. Të gjithë donin të godasin Rusinë. Të gjithë. Por askush nuk guxoi. Ne mbetëm pa zgjidhje,” tha ai.

Kuleba e ka të qartë se ndryshimi midis fitores dhe humbjes në këtë luftë do të jetë furnizimi me raketa specifike të blinduara vetëlëvizëse për të rimarrë territorin dhe për të shtyrë përparimet ruse.

“Nevoja më urgjente është MLRS: sisteme të shumëfishta raketore…Lufta do të vazhdojë më gjatë se sa duhet nëse nuk i marrim këto armë me kohë,” tha ai.

Lexo edhe

Video