Kryesuesi i KPK-së takon ambasadorin Abbott, diskutojnë për fuqizimin e sundimit të ligjit

Kryesuesi i KPK-së takon ambasadorin Abbott, diskutojnë për fuqizimin e sundimit të ligjit

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, priti në takim Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, Nicholas Abbott, të cilët shprehen vullnetin dhe përkushtimin e madh për të zhvilluar partneritetin e përbashkët në fushat përkatëse, për avancim dhe fuqizim të rendit dhe sundimit të ligjit në Kosovë.

Në njoftimin për media thuhet se takimi i sotëm, Maloku e Abbott, është zhvilluar në frymën e bashkëpunimit të ndërsjellë, me ç’rast Kryesuesi Maloku falënderoi në mënyrë të veçantë Ambasadorin Abbott, duke shprehur vullnetin dhe përkushtimin e madh për të zhvilluar partneritetin e përbashkët në fushat përkatëse, në mënyrë që të ketë avancim dhe fuqizim të rendit dhe sundimit të ligjit në Republikën e Kosovës.


“Nga ana tjetër, ambasadori i e Mbretërisë së Bashkuar, Abbott, duke falënderuar Kryesuesin Maloku për pritjen, theksoi se misioni diplomatik i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë mirëpret dhe angazhohet vazhdimisht për fuqizimin e sektorit të drejtësisë, e në këtë kontekst edhe fuqizimin e institucioneve prokuroriale”, thuhet në njoftim.  

Po ashtu në komunikatë thuhet se bashkëbiseduesit u pajtuan gjatë takimit që iniciativat e përbashkëta në kuadër të bashkëpunimit dypalësh për forcimin e rendit dhe zbatimin e ligjit të jetësohen duke u fokusuar pikërisht në proceset e reformave dhe rishikimit funksional të sistemit të drejtësisë, proces ky, që vazhdon të ketë mbështetjen nga Ambasada e Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë.

Lexo edhe

Video