Kryeministri i Rumanisë akuzohet për plagjiaturë të një të tretës së doktoraturës së tij

Kryeministri i Rumanisë akuzohet për plagjiaturë të një të tretës së doktoraturës së tij

Kryeministri i Rumanisë Nicolae Ciuca, i cili ka më pak se dy muaj në detyrë, është akuzuar për plagjiaturë të pothuajse një të tretës së disertacionit të doktoraturës, raporton Politico.

Të paktën 42 nga 138 faqet e dokumentit ishin plagjiaturë, sipas një hetimi nga gazetarja rumune Emilia Sercan, e cila paraqiti prova që akuzonin kryeministrin se jo vetëm se kishte plagjiaturë tekstin e të tjerëve “fjalë për fjalë”, por edhe duke përdorur teknika të ndryshme për të fshehur plagjiaturën.


Ciuca, një ish-pjesëtar i ushtrisë, hodhi poshtë akuzat për plagjiaturë dhe tha se doktoratura e tij ishte shkruar në përputhje me të gjitha kërkesat ligjore në kohën kur u shkrua.

Këto akuza publike nuk mund të vërtetohen shkencërisht në asnjë mënyrë, ka thënë ai në një deklaratë të publikuar në llogarinë e tij në Facebook.

Pavarësisht se Ciuca tha se nuk kishte bërë asgjë të keqe, politikani i fuqishëm i opozitës Dacian Coloss, i sindikatës Save Rumania, bëri thirrje për një sqarim urgjent të situatës dhe një hetim, duke shtuar se nëse akuzat janë të vërteta, kryeministri duhet të jep dorëheqjen.

Lexo edhe

Video