‘Kroacia nuk është e gatshme për eurozonë’

‘Kroacia nuk është e gatshme për eurozonë’

Presidenti i sindikatave kroate, Vilim Ribiq, ka kundërshtuar prezantimin e paralajmëruar të euros dhe hyrjen e Kroacisë në eurozonë.

Ribiq, i cili është gjithashtu anëtar i Këshillit Kombëtar për futjen e euros, beson se jo vetëm që Kroacia nuk është e gatshme për eurozonën, por edhe kjo e fundit  nuk është e gatshme për Kroacinë, transmeton KosovaPress.

Meqenëse asnjëherë nuk ka pasur një diskutim të ndershëm në mediat publike me përfaqësuesit e një opinioni të ndryshëm mbi temën e futjes së euros, është e nevojshme të paralajmëroni për pasojat e mundshme katastrofike të nxitimit të pamatur të qeverisë kroate në eurozonë, thotë Ribiq.


“Me hyrjen në eurozonë nuk është e mundur të dalim prej saj pa dhimbje në rast se zbulojmë më vonë se ishte vendim i gabuar si Greqia. Duhet të kemi një ‘mendje të mëparshme’, si vendet e tjera të BE-së, të cilat qëllimisht pengojnë hyrjen e tyre në eurozonë: Çekia, Polonia, Hungaria, Rumania, Suedia, Danimarka. Deri kohët e fundit, vetëm dy vende në BE kanë punuar intensivisht në procedurën e futjes së euros – Kroacia dhe Bullgaria, dhe tani mbetet vetëm Kroacia pasi bullgarët janë ngadalësuar”, paralajmëron Ribiq.

Ai thekson se gjithnjë e më shumë parti kroate po përpiqen të ngadalësojnë hyrjen në eurozonë pasi vendi nuk është i gatshëm, megjithatë, sipas tij, ato ende nuk e kanë vërejtur rrezikun e plotë se eurozona nuk është e gatshme për Kroacinë.

“Politikanët e informuar e dinë se projekti euro nuk është vendosur në këmbë të shëndosha, dhe kjo është arsyeja pse ato vende po pengojnë ose heqin dorë nga pranimi i tyre në eurozonë,” thekson Ribiq.

 

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.