Kriza nga koronavirusi, Volkswagen shkurton kohën e punës për 80 mijë persona

Kriza nga koronavirusi, Volkswagen shkurton kohën e punës për 80 mijë persona

Gjigandi i industrisë automobilistike Volkswagen ka deklaruar se do të shkurtojë orarin e 80 mijë punëtorëve të saj në Gjermani, si pasojë e përhapjes së koronavirusit.


Personeli do të punojë me orare të reduktuara edhe për të ulur kostot e fabrikave kryesore në Gjermani, që prodhojnë marka si Volkswagen, MAN, Audi dhe Porsche.

Masa për momentin do të zgjasë deri më 3 prill.

Lexo edhe

Video

error: