Kriza e karburantit në Britani, ushtria vihet në gatishmëri për të lehtësuar furnizimin

Kriza e karburantit në Britani, ushtria vihet në gatishmëri për të lehtësuar furnizimin

Britania e Madhe ka vënë në gatishmëri ushtrinë me synimin e përdorimit të cisternave dhe drejtuesve ushtarakë për të korrigjuar krizën e karburantit në vend, të shkaktuar nga mungesa e shoferëve civilë. Ushtria është e gatshme të ndihmojë në lehtësimin e problemeve të furnizimit me karburant pas ditës së katërt të radhëve të gjata.

“Një numër i kufizuar i drejtuesve ushtarakë janë vënë në gatishmëri dhe do të punësohen nëse është e nevojshme për të stabilizuar më tej zinxhirin e furnizimit me karburant”,  tha Ministria e Energjisë në një deklaratë.

Ky vendim vjen pas radhëve të gjata që vazhduan në shumë vende të hënën, ndërsa drejtuesit e cisternave të ushtrisë do të marrin trajnime të specializuara përpara çdo dislokimi të mundshëm.

“Burrat dhe gratë e forcave tona të armatosura janë të gatshëm për të lehtësuar presionet e transportit,” tha Sekretari i Mbrojtjes Ben Wallace.


Rritja e kërkesës erdhi mes frikës se mungesa e shoferëve do të godiste furnizimin me karburant, e cila është e bollshme në rafineri, shkruan A2.

Sekretari i Transportit Grant Shapps tha: “Ne po shohim panik duke blerë më shumë karburant në dispozicion në shumë stacione benzine”.

Mbretëria e Bashkuar vlerësohet të ketë mungesë të më shumë se 100,000 shoferëve të kamionëve duke shkaktuar probleme për një sërë industrish, përfshirë furnizuesit e ushqimit dhe supermarketet, muajt e fundit.

Qeveria ka fajësuar njerëzit për shkaktimin e radhëve në shumë pika karburanti, që blejnë pa nevojë karburantin dhe kjo ka bërë që ai të mbarojë në disa vende.

Lexo edhe

Video

error: