Konferenca për promovimin shëndetësor, Kurti: Sfidë mbetet promovimi për parandalimin e sëmundjeve kronike

Konferenca për promovimin shëndetësor, Kurti: Sfidë mbetet promovimi për parandalimin e sëmundjeve kronike

Sot ka nisur punimet konferenca e tretë rajonale për promovimin shëndetësor me temën “Mjediset e shëndetshme” e cila është e organizuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës dhe Asociacioni Kosovar i Promotorëve dhe Edukatorëve Shëndetësorë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti u shpreh se Kosova falë promovimit dhe edukimit ka arritur të mbajë koston njerëzore në minimum pas ballafaqimit me COVID-19.

Sipas tij tani sfidë kryesore është gjetja e një mënyre për edukimin dhe promovimin për parandalimin e sëmundjeve kronike.


Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi tha se kjo konferencë është me rëndësi të madhe tani kur si qëllim  është edhe transformimi i shëndetësisë në shëndetësi  moderne e spitale moderne dhe secili duhet te punojë në mënyrë të disiplinuar për të zvogëluar numrin e atyre që kanë nevojë për shërbime mjekësore.

Ndwrsa drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik në Kosovë, Naser Ramadani tha se promovimi dhe edukimi shëndetësor zbatohen nga të gjitha njësitet shëndetësore.

Ai tha se promovimi shëndetësor ka ndihmuar shëndetësinë kosovare dhe falë këtij promovimi është arritur të zvogëlohet vdekshmëria e foshnjave.

Lexo edhe

Video