Komisioni Evropian: Meta ndoshta po shkel ligjet antitrust

Komisioni Evropian: Meta ndoshta po shkel ligjet antitrust

Komisioni Evropian tha sot se ka njoftuar kompaninë mëmë të Facebook-ut, Meta, se ka të ngjarë të shkelë ligjet antitrust të BE-së duke shtrembëruar konkurrencën në treg duke vendosur reklama të klasifikuara në internet dhe duke abuzuar me pozitën e saj dominuese.


“Komisioni është kundër lidhjes së Metës të shërbimit të saj të njoftimeve online, Facebook Marketplace, me rrjetin social individual Facebook. Komisioni është gjithashtu i shqetësuar që Meta vendos kushte të padrejta tregtimi për konkurrentët e Facebook Marketplace në avantazhin e tij”, raportoi KE në pozicionin e saj paraprak.

Dërgimi i një njoftimi Metës për kundërshtime nuk paragjykon rezultatin e hetimit, njoftoi Komisioni dhe shtoi se nëse konstaton se ka pasur shkelje të ligjit antimonopol, mund të vendosë një gjobë deri në 10 për qind të vlerës vjetore të kompanisë në qarkullim global.

Lexo edhe

Video