Kollitja nuk është simptoma e parë e kancerit të mushkërive, nëse e vëreni këtë, kontaktoni mjekun

Kollitja nuk është simptoma e parë e kancerit të mushkërive, nëse e vëreni këtë, kontaktoni mjekun

Parakushti kryesor për shërimin e kancerit është zbulimi i tij në një fazë të hershme.

E njëjta gjë vlen edhe për kancerin e mushkërive, dhe nëse vëreni disa nga këto simptoma, ose në rastin më të keq më shumë prej tyre, nuk keni asgjë për të vonuar, kontaktoni menjëherë një mjek.

Depresioni dhe ndryshimet e shpeshta të humorit

Shkencëtarët kanë gjetur se kanceri i mushkërive shpesh shoqërohet me ndryshime të humorit. Depresioni, ankthi, mungesa e energjisë dhe një sulm paniku janë të zakonshme në këtë lloj kanceri. Shkaku i lidhjes nuk dihet ende.

Sëmundje të shpeshta

Nëse jeni shpesh të sëmurë, keni grip ose bronkit, ftohje, arsyeja mund të jetë imuniteti i dobësuar rëndë.

Simptomat e kancerit të mushkërive janë të ngjashme me ftohjet, gripin dhe infeksionin, por ka një ndryshim në shpeshtësinë e simptomave dhe kohëzgjatjen e tyre. Nëse keni simptoma për një kohë të gjatë, kontaktoni një mjek pa vonesë, i cili do t’ju referojë në testet e nevojshme.

Humbja e oreksit dhe humbja e pashpjegueshme e peshës

Rritja jonormale e gjirit tek meshkujt

Lodhje

Gishtat e lënduar dhe të trashë

Gulçim

Muskuj të dobësuar


Dhimbje në gjoks, shpatull, shpinë dhe dhimbje barku

Rreth 1 në 4 persona kanë dhimbje gjoksi si simptoma e parë e kancerit të mushkërive, përveç dhimbjes dhe tensionit të muskujve, dhe dhimbje në shpatulla, shpinë ose bark.

Embolia pulmonare është një çrregullim i shkaktuar nga akumulimi i gjakut të mpiksur në arterien pulmonare me pasojë pengimin e rrjedhjes së gjakut në indet e mushkërive.

Lloji më i zakonshëm i mpiksjes së mushkërive është një tromb që zakonisht buron nga një venë në këmbë. Mpiksjet zgjerohen në të dy mushkëritë në 65% të rasteve, në mushkërinë e djathtë në 25%, dhe në mushkërinë e majtë në 10% të rasteve. Shumica e tromboembolit grumbullohen në arteriet pulmonare të mëdha ose të mesme.

Simptomat mund të ndryshojnë shumë, varësisht se sa mpiksja ka prekur mushkëritë, por ato më të zakonshme përfshijnë:

Gulçim

Dhimbje në gjoks (ndjenja sikur keni pasur një sulm në zemër)

Një kollë që ndonjëherë prodhon pështymë të përgjakshme ose me vija

Ju gjithashtu mund të telefononi:

Dhimbje dhe/ose ënjtje në këmbë

Djersitje e tepërt

Rrahje të parregullta të zemrës

Marramendje

Video

3 Comments

Komentet janë të mbyllura.