Kina nuk lejon anijen gjermane në portin e saj

Kina nuk lejon anijen gjermane në portin e saj

Kina nuk lejoi që një anije luftarake gjermane të hynte në portin lokal, tha sot një zëdhënës i Ministrisë së Punëve të Jashtme gjermane.

Anija është pjesë e fregatës “Bayern”, shtoi zëdhënësi, por ata nuk donin të zbulonin se për cilin port kinez bëhet fjalë.

Anija u nis nga Gjermania muajin e kaluar dhe nisi një mision gjashtëmujor në Detin e Kinës Jugore.

“Kina ka vendosur që nuk dëshiron asnjë vizitë në portet e saj, dhe ne e kemi marrë parasysh këtë,” tha zëdhënësi.


Ministria e Mbrojtjes dhe Punëve të Jashtme të Kinës nuk ka komentuar ende akuzat e Berlinit zyrtar.

Kina ka ngritur poste ushtarake në ishujt artificialë në territoret në ujërat e Detit të Kinës Jugore, ku ka fusha gazi dhe ujërat janë të pasura me peshq.

Sidoqoftë, shton Reuters, megjithëse Kina pretendon të pretendojë Detin e Kinës Jugore, përkatësia e saj territoriale kundërshtohet nga disa vende të Evropës Perëndimore.

Reuters shton se Berlini ka bërë të ditur se misioni “Bayern” shërben për të theksuar se Gjermania nuk i pranon pretendimet e Kinës se është territori i saj, megjithëse zyrtarët thanë se marina gjermane do t’i përmbahet rrugëve të vendosura detare tregtare.

Lexo edhe

Video