Kina lëshoi ​​një satelit të ri testues

Kina lëshoi ​​një satelit të ri testues

Një satelit i ri testues u lëshua sot me sukses në hapësirë ​​nga qendra e nisjes satelitore Jiuquan në veriperëndim të Kinës.

Sateliti testues i Sistemit të Shkëmbimit të të Dhënave VHF (VDES) u lëshua nga mjeti lëshues Kuaizhou-11 Y2 në orën 9:15 të mëngjesit me orën e Pekinit këtë mëngjes dhe hyri në orbitën e planifikuar.


Sateliti do të përdoret kryesisht për testimin e komunikimit dhe verifikimin e teknologjive kyçe dhe Sistemit të Identifikimit Automatik (AIS).

Ky ishte misioni i 23-të i fluturimit të raketës Kuaizhou-11, njoftoi qendra e lëshimit.

Lexo edhe

Video