Kina lansoi ​​14 satelitë të rinj

Kina lansoi ​​14 satelitë të rinj

Kina lansoi ​​me sukses raketën Long March-2D, duke dërguar 14 satelitë të rinj në hapësirë.

Raketa u lëshua nga qendra e lëshimit satelitor Taiyuan në provincën Shanxi të Kinës veriore më 15 janar në orën 11:14 të mëngjesit me kohën e Pekinit.

Satelitët, përfshirë Kilu-2 dhe Kilu-3, hynë në orbitat e tyre të planifikuara.

Kilu-2, një satelit optik me rezolucion të lartë dhe Kilu-3, një satelit optik me brez të gjerë janë të pajisur me një numër të madh pajisjesh të imazhit optik për vëzhgimin e Tokës.


Ata do t’i ofrojnë provincës Shandong të Kinës Lindore shërbime të sensorit në distancë për monitorimin e tokës, bujqësinë, pylltarinë, mbrojtjen e mjedisit dhe parandalimin dhe zbutjen e fatkeqësive.

Ata gjithashtu do të punojnë në koordinim me satelitin Kilu-1 në orbitë.

Ky ishte misioni i 462-të i fluturimit me serinë e raketave Long March.

Raketa Long March-2D u zhvillua nga Akademia e Teknologjisë së Fluturimit Hapësinor të Shangait, një degë e Korporatës së Shkencës dhe Teknologjisë së Hapësirës Ajrore të Kinës.

E njohur për besueshmërinë dhe përshtatshmërinë e saj, kjo raketë mund të plotësojë kërkesat për lëshime të shumta të një sateliti të vetëm dhe seri satelitësh në rregullim serik ose paralel në raketë. Në këtë mision, ajo mbante 14 satelitë nga shtatë zhvillues të ndryshëm.

Lexo edhe

Video