KFOR-i hungarez jep donacion pajisje mjekësore në Podujevë

KFOR-i hungarez jep donacion pajisje mjekësore në Podujevë

Forcat mbrojtëse hungareze, në përputhje me vendimin e qeverisë hungareze, kanë realizuar një projekt të bashkëpunimit civil-ushtarak (CIMIC) për qytetarët e Podujevës.


Sipas njoftimit, donacionet u dorëzuan nga komandanti i shefit të kabinetit të KFOR-it (Përfaqësuesi i Lartë Kombëtar i Hungarisë), Koloneli Csaba Sari dhe përfaqësuesit e Batalionit Rezervë Taktik të KFOR-it.

“Ata dërgojnë pajisje mjekësore si defibrilator, pajisje EKG, stetoskopë, matës të presionit të gjakut, matës të oksigjenit në gjak, matës të sheqerit në gjak, kuti terapi antishoku, karrige me rrota, spatula gome për rastet epileptike për Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare. Qëllimi i këtij donacioni është të përmirësojë aftësinë e statusit të nivelit Spitalor IOT ofron shërbime më të mira për të gjithë popullsinë e qytetit”, thuhet në njoftim.

Video