Këto gjëra nuk duhet t’i derdhni kurrë në lavaman

Këto gjëra nuk duhet t’i derdhni kurrë në lavaman

Ju nuk duhet të derdhni disa gjëra në lavaman në mënyrë që të mos bllokohet.

Për të parandaluar problemet e krijuara, mos i hidhni këto gjëra në lavaman.

Yndyra dhe vaj

Kur yndyrat ose vaji mpiksen, mund të shkaktojë bllokimin e tubit dhe për këtë arsye nuk duhet të derdhni kurrë yndyrë dhe vaj në kullues.

Kafe

Nëse ndonjëherë derdhni pjesën tjetër të kafesë në lavaman, nuk do të shkaktojë menjëherë një problem. Por nëse e bëni këtë në baza ditore, kafeja do të grumbullohet në tub dhe do të ndodhë bllokim.

Oriz

Nëse keni gatuar ndonjëherë oriz, atëherë e dini që ai rritet dhe zgjerohet në ujë. Mundohuni të imagjinoni se çfarë ndodh më pas në tuba nëse derdhni orizin e tepërt në tuba.


Medikamente

Nëse i hidhni ilaçet në kanal, ato mund të ndotin ujërat e zeza. Në vend të kësaj, ju mund të kontrolloni me farmacinë tuaj lokale se çfarë të bëni me ilaçet që dëshironi të hiqni qafe.

Produkte pastrimi

Derdhja e kimikateve të rënda, siç është zbardhuesi, ndot më tej mjedisin. Në vend të kësaj, duhet të kontrolloni se ku në qytetin tuaj mund të hidhni në mënyrë të sigurt mbeturinat e rrezikshme shtëpiake.

Miell

Kur gatuani diçka për të cilën keni nevojë për miell, kurrë mos hidhni miellin e tepërt në lavaman pasi kjo gjithashtu mund të shkaktojë bllokimin e tubave. Në vend të kësaj, hidhni miellin e tepërt në plehra.

Lëvozhga e vezëve

Lëvozhgat e vezëve nuk duhet të hidhen në lavaman pasi ato gjithashtu mund të shkaktojnë bllokime, shkruan Real Simple. Në vend të kësaj, hidhni ato në plehra ose në mbetje të bio-degradueshme.

Lexo edhe

Video

error: