Këshilltari i lartë politik i Antony Blinken do ta vizitojë të hënën Sarajevën

Këshilltari i lartë politik i Antony Blinken do ta vizitojë të hënën Sarajevën

Këshilltari i lartë politik i sekretarit të Shtetit Antony Blinken Derek Chollet do të mbërrijë në Sarajevë të hënën, konfirmuan për “Avaz” nga Ministria e Punëve të Jashtme të BeH.

Chollet në Departamentin e Shtetit kryen detyra nga një gamë e gjerë çështjesh dhe detyra të veçanta diplomatike nën drejtimin e Sekretarit, dhe më parë ka mbajtur poste në Departamentin e Shtetit, Shtëpinë e Bardhë dhe Departamentin e Mbrojtjes së SHBA.

Nga viti 2012-2015, ai ishte ndihmës sekretari i Mbrojtjes për Sigurinë Ndërkombëtare, ku drejtoi politikën e mbrojtjes së SHBA-së ndaj Evropës, Lindjes së Mesme, Afrikës dhe Hemisferës Perëndimore.

Chollet, përpara se të bashkohej me Pentagonin, shërbeu në Shtëpinë e Bardhë si asistent special i presidentit dhe drejtor i lartë i planifikimit strategjik në stafin e Këshillit të Sigurisë Kombëtare (NSC).


Nga viti 2009-2011, ai ishte zëvendës shef i Stafit për Planifikimin e Politikave të Departamentit të Shtetit. Ai shërbeu në ekipin e tranzicionit Biden-Harris të Departamentit të Shtetit në vitin 2020, si dhe në ekipin e tranzicionit Obama-Biden 2008.

Jashtë qeverisë amerikane, Colette ka mbajtur pozicione të ndryshme në institucione kërkimore kryesore.

Nga viti 2016-2020, ai ishte zëvendës president ekzekutiv dhe këshilltar i lartë për Politikat e Sigurisë dhe Mbrojtjes në Fondin Marshall Gjerman (GMF) dhe si bashkëpunëtor vizitor në Universitetin Perry World House në Pensilvani.

Ai ka qenë gjithashtu anëtar në Qendrën për Sigurinë e Re Amerikane, Qendrën për Studime Strategjike dhe Ndërkombëtare, Institutin Brookings, Qendrën Kissinger për Çështjet Globale në Johns Hopkins/SAIS dhe Akademinë Amerikane në Berlin.

Lexo edhe

Video

error: