Këshilla si të mbroni veten nga koronavirusi

Këshilla si të mbroni veten nga koronavirusi

Ministria e Shëndetësisë e Shqipërisë publikoi disa këshilla së si të mbroni veten nga koronavirusi.

▪Lani shpesh duart me ujë dhe sapun ose pastrojini mirë ato duke i fërkuar me pastrues me bazë alkooli;


▪Kur kolliteni apo teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me shami letre. Hidheni menjëherë shaminë e letrës në koshin e plehrave dhe pastaj lani duart;

▪Mënjanoni kontaktet e ngushta me këdo që ka temperaturë dhe kollë;

▪Konaktoi 127 nëse keni kollë, temperaturë apo vështirësi në frymëmarrje dhe raportoni historinë e udhëtimeve nëse keni kryer kohët e fundit.

Lexo edhe

Video