Kërkohet paraburgim për avokatin i cili pranoi para nga një palë në procedurë

Kërkohet paraburgim për avokatin i cili pranoi para nga një palë në procedurë

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit ndaj avokatit H.J në Gjilan, i cili dyshohet se ka pranuar para nga një palë në procedurë.

Për të dyshuarin për veprën penale “Ushtrimi i ndikimit”, kërkesa për paraburgim është dorëzuar në gjykatën kompetente.


“Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në gjykatën kompetente, ndaj të pandehurit H.J., për shkak të veprës penale “Ushtrimi i ndikimit”, nga neni 424 paragrafi 1, lidhur me nenin 77 të KPRK-së”, ka njoftuar Prokuroria Themelore.

Personi i dyshuar është ndaluar të enjten pas veprimeve hetimore të ndërmarra në koordinim me Policinë e Kosovës dhe Drejtorinë për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit.

H.J dyshohet se ka kërkuar dhe pranuar shumën prej 8 mijë euro duke deklaruar se këto para do t’ia jap kolegjit të gjykatësve në mënyrë që të nxjerrët një vendim në dobi të palës së mbrojtur nga ai.

Lexo edhe

Video