KE zhbllokon fondet për Hungarinë në shumën 14.7 miliardë euro

KE zhbllokon fondet për Hungarinë në shumën 14.7 miliardë euro

Komisioni Evropian është në rrugën e tij për të zhbllokuar miliarda euro fonde për Hungarinë këtë vit, pasi kryeministri Viktor Orban iu nënshtrua presionit nga Brukseli në lidhje me kontrollet demokratike dhe masat kundër korrupsionit.


Deri në 14.7 miliardë euro (15.3 miliardë dollarë), ose gati 10 për qind e produktit të brendshëm bruto të vlerësuar të Hungarisë për vitin 2022, është në rrezik, me miratimin e pagesës me kusht që Orban të vazhdojë të përmirësojë pavarësinë e gjyqësorit dhe masat kundër korrupsionit, raportojnë mediat britanike duke iu referuar burimeve të brendshme.

Ata theksuan se Komisioni Evropian ndihet krenar që ka marrë ato që i konsideron koncesione të mëdha nga Orban dhe vlerësojnë se ngecja e ekonomisë hungareze e detyroi kryeministrin hungarez të përmbushë kërkesat e BE-së.

Lexo edhe

Video