KE do t’i japë Bullgarisë 45 milionë euro për procedurat e azilit dhe kthimit

KE do t’i japë Bullgarisë 45 milionë euro për procedurat e azilit dhe kthimit

Komisioni Evropian mirëpriti të mërkurën progresin e bërë nga Bullgaria gjatë tre muajve të fundit në pilot projektin për procedurat e azilit dhe kthimit.

Komisioni do t’i jap Bullgarisë një mbështetje të re financiare në shumën prej 45 milionë euro për zbatimin e pilot projektit, thuhet në njoftimin e Komisionit.

Fondet do t’i shtohen programit kombëtar nën financimin e Menaxhimit të Kufirit dhe Politikës së Vizave për punët e brendshme.


Pilot projekti në Bullgari u lansua në mars 2023 duke u bazuar në praktikat dhe përvojën e mirë në fushat e azilit, kthimit, menaxhimit të kufijve dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.

Zbatimi i plotë i pilot projektit parashikohet deri në shtator 2023./BTA

Lajmi i plotë është në sistemin me parapagim.

Lexo edhe

Video