Katër vjet e gjysmë burg për vrasje në tentativë në Gjakovë

Katër vjet e gjysmë burg për vrasje në tentativë në Gjakovë

Gjykata Themelore në Gjakovë ka dënuar me katër vjet e gjysmë burg të pandehurin D.K., shtetas kosovar, nën akuzat për vrasje në tentativë dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve.

I pandehuri akuzohet se më datën 9 mars 2022, rreth orës 18:40 në Gjakovë, me dashje ka tentuar të privojë nga jeta B.M., si shkak i xhelozisë për lidhjen e dashurisë në mes të gruas së tij me të dëmtuarin.


I pandehuri paraprakisht përgatitet për ta kryer veprën duke siguruar armën automatike ASH-78, pastaj shkon dhe e pret të dëmtuarin në afërsi të kompanisë së tij, dhe më të vërejtur të dëmtuarin që del nga zyra e tij, gjuan shtatë herë në drejtim të tij, ku si pasojë e lëndimeve të pësuara i dëmtuari rrëzohet në tokë, fillimisht dërgohet në spitalin “Isa Grezda” në Gjakovë, e më pas për shkak të gjendjes së rëndë shëndetësore i njëjti dërgohet në QKUK në Prishtinë.

I pandehuri e ka pranuar fajësinë. Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej 15 ditëve nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar.

Lexo edhe

Video