Kardashian do të paguajë mbi 1 milion dollarë për shitjen e paligjshme të valutave digjitale

Kardashian do të paguajë mbi 1 milion dollarë për shitjen e paligjshme të valutave digjitale

Kim Kardashian do të paguajë 1.26 milionë dollarë për “kërkimin e paligjshëm” të valutës digjitale dhe thyerjen e rregullave të përcaktuara nga Komisioni i Letrave me Vlerë.

Ylli 41-vjeçar i realitetit thuhet se po përballet me një marrëveshje shlyerjeje me Komisionin e Letrave me Vlerë pas akuzave se ajo po promovonte një monedhë digjitale EMAX në Instagram dhe kishte inkurajuar 331 milionë ndjekësit e saj të ndiqnin një lidhje dhe të regjistroheshin pa e bërë të ditur këtë se ajo ishte duke u paguar për të bërë postin në radhë të parë.

Gurbir Grewal, drejtor i divizionit të zbatimit të SEC, tha në një deklaratë: “Ligjet federale të letrave me vlerë janë të qarta se çdo personazh i famshëm ose individ tjetër që promovon një siguri të aseteve kripto duhet të zbulojë natyrën, burimin dhe shumën e kompensimit që ka marrë në këmbim. për promovimin”.


Sipas raportimeve, ylli i “The Kardashians” e cili më parë ishte e martuar me yllin e muzikës Kanye West duhet të paguajë një tarifë prej 1 milion dollarësh për krimin e supozuar, dhe gjithashtu duhet të paguajë 260.000 dollarë shtesë për të mbuluar tarifën që ajo kishte marrë për reklamimin e kriptovalutës.

Themeluesja e SKIMS thuhet se është “e kënaqur” që e ka zgjidhur çështjen me agjencinë dhe tani është në gjendje të “ecë përpara” me sipërmarrjet e saj të biznesit.

Një avokat i Kim tha për CBS News: “Zonja Kardashian është e kënaqur që e ka zgjidhur këtë çështje me KSHZ-në. Kardashian ka bashkëpunuar plotësisht me KSHZ-në që nga fillimi dhe ajo mbetet e gatshme të bëjë gjithçka që mundet për të ndihmuar KSHZ-në në këtë çështje. Ajo donte ta largonte këtë çështje për të shmangur një mosmarrëveshje të stërzgjatur. Marrëveshja që arriti me KSHZ-në e lejon atë që ta bëjë këtë në mënyrë që të mund të ecë përpara me shumë aktivitete të ndryshme të biznesit të saj.”

Lexo edhe

Video