Kanceri më vdekjeprurës i femrës, është e rëndësishme ta zbuloni me kohë

Kanceri më vdekjeprurës i femrës, është e rëndësishme ta zbuloni me kohë

Kanceri i vezores është një sëmundje që prek jetën e grave në të gjithë botën, por ekspertët thonë se sëmundja nuk është një vrasës i heshtur dhe se ju lehtë mund ta zbuloni atë në kohë.

Rreziku i kancerit të vezores rritet ndërsa një grua plaket, dhe në shumicën e rasteve prek gratë pas menopauzës.

Sidoqoftë, kjo sëmundje mund të ndodhë edhe te vajzat e reja, dhe shpesh fajtori kryesor është para-dispozicioni gjenetik. Nëse vëreni ndonjë ndryshim në tualet, të tilla si urinimi i shpeshtë, kapsllëku ose diarreja, vizitoni mjekun tuaj.


Simptomat e para që sugjerojnë kancerin e vezores janë fryrja e vazhdueshme ose ënjtja e stomakut, një ndjenjë e pakëndshme në stomak dhe humbja e papritur e peshës.

Gjithashtu, ka shumë gjakderdhje vagjinale, dhimbje në shpinë, ndiheni shumë të lodhur pas ngrënies dhe keni një oreks të keq.

Shenjat që tregojnë se duhet të shihni një gjinekolog, sa më shpejt që të jetë e mundur, përfshijnë kruajtje dhe skuqje në vagjinë, periudha të parregullta, zbardhje të vulvës, dhimbje në legen dhe dhimbje gjatë dhe pas marrëdhënieve seksuale, transmeton KosovaPress.

Lexo edhe

Video

error: