Kafeja gjithashtu mund të prishet: Ruajeni në këtë mënyrë dhe zgjasni jetën e saj

Kafeja gjithashtu mund të prishet: Ruajeni në këtë mënyrë dhe zgjasni jetën e saj

Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë ta nisin ditën e tyre pa kafe. Megjithatë pakkush e ka pyetur veten nëse kafeja mund të prishet. Përgjigja është po! Sidomos nëse është e hapur.

Sa është afati i ruajtjes së kafesë së zezë dhe të çastit, si e kuptoni se mund ta keni tejkaluar datën e skadencës dhe ku është vendi më i mirë për ta ruajtur?

Kafeja e bluar mund të zgjasë nga tre deri në pesë muaj nëse nuk hapet dhe ruhet në temperaturën e dhomës. Megjithatë, nëse vendosni ta mbani në frigorifer, mund ta zgjasni jetëgjatësinë e tij edhe për dy deri në tre vjet.

Kafeja e bluar e hapur do të zgjasë njësoj si e pahapur nëse e ruani në vendet e përmendura.

Sa i përket kokrrave të kafesë, afati i ruajtjes së saj është nga gjashtë deri në nëntë muaj, dhe ruajtja në frigorifer e lejon atë të qëndrojë e freskët për dy deri në tre vjet.


Ky është rasti kur është i mbyllur. Pasi ta hapni, mund ta pini pa kujdes deri në gjashtë muaj, dhe nëse e vendosni në frigorifer për dy deri në tre vjet.

Kafeja e menjëhershme ka jetëgjatësinë më të gjatë. Në varësi të paketimit, mund të zgjasë nga dy deri në 20 vjet dhe të ketë të njëjtën erë dhe shije.

Sekreti është se shumica e llojeve të kafesë së menjëhershme kanë një shtresë alumini brenda paketimit të tyre që parandalon lagështinë dhe nxehtësinë të depërtojnë në vetë kafenë. Edhe kur ta hapni, do të ruajë freskinë e tij për një periudhë më të gjatë kohore.

Ruajtja në frigorifer mund të zgjasë jetëgjatësinë e çdo kafeje deri në disa vjet, dhe kjo nuk do të ndryshojë aromën e saj karakteristike.

Kur kafeja skadon dhe prishet, aroma dhe shija janë tregues. Ndryshimet në vetë kafe nuk do të jenë të dukshme, si myku në shumicën e ushqimeve, por do të keni ndjesinë se po pini kafe bajate.

Lexo edhe

Video

error: