James Franco do të luajë Fidel Castron në “Aline of Cuba”

James Franco do të luajë Fidel Castron në “Aline of Cuba”

James Franco do të luajë rolin e liderit kuban Fidel Castro në filmin “Aline of Cuba” të Miguel Bardem.

Aktori i ‘Disaster Artist’ ka marrë rolin me bekimin e vajzës së Castro, Alina Fernandez Revuelta, për të cilën flitet në filmin e ardhshëm.

Ajo dezertoi në Spanjë dhe ishte një kritike e fortë e babait të saj, i cili vdiq në vitin 2016, në moshën 90-vjeçare.

Mia Maestro do të luajë Natalia ‘Naty’ Revuelta. Siç raportohet nga Deadline, filmi “ndjek historinë e jetës së vërtetë të mërgimit kuban të kthyer në avokat social, Fernandez, lindja e së cilës ishte rezultat i përpjekjes midis Revuelta dhe Castro.


Revuelta sakrifikoi gjërat personale dhe financat e saj për të ndihmuar financimin fillimi i revolucionit komunist. Fernandez mësoi se ajo ishte vajza e Fidel Castro në moshën 10-vjeçare, kur pas vitesh vizitash sekrete në shtëpinë e saj, nëna e saj më në fund zbuloi se ‘El Comandante’ ishte babai i saj biologjik.

Alina u rrit dhe u bë një nga kritikët më të hapur të Castros, dhe u arrestua në më shumë se një rast në përpjekje për t’u larguar dhe u klasifikua si disidente të cilës i ndalohej të udhëtonte jashtë Kubës.

Në fund, ajo u largua në Spanjë në vitin 1993, një ngjarje që tërhoqi titujt nga çdo rrjet i madh lajmesh rreth botë, përpara se ajo ta bënte Majamin shtëpinë e saj të përhershme.

Xhirimet e filmit do të zhvillohen në Kartagjenë dhe Bogota, dhe do të nisin më 15 gusht.

Lexo edhe

Video