Ja sa do të paguhen ushtarakët nga 1 korriku në Shqipëri

Ja sa do të paguhen ushtarakët nga 1 korriku në Shqipëri

Duke filluar nga data 1 korrik 2022, paga e ushtarakëve në Shqipëri do të rritet me 30%. Vendimi i këshillit të ministrave i marrë më 22 qershor është publikuar dje në fletoren zyrtare.

Të gjithë ushtarakët, nga ushtari i parë dhe deri tek gradat më të lartë, nga data 1 korrik, në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave do të kenë një page 30% më të lartë.


Rritet me 30% paga e ushtarakëve, për 38 pozicione në FA do të ketë dhe 20 mijë shtesë tjetër

Paga minimale në Forcat e Armatosura do të jetë mbi 51 mijë lekë të reja, shtuar edhe pagesa shtesë të trajtimit ushqimor dhe trajtime të tjera sipas vështirësive.

Paga bazë sipas gradës dhe viteve të shërbimit për ushtarakët aktivë të Forcave të Armatosura.

Lexo edhe

Video