Ja çka thonë qytetarët lidhur me propozimin e Ramës për Asociacionin

Qytetarët e Kosovës kanë mendime të ndryshme sa i takon propozimit të kryeministrit shqiptar, Edi Rama për draft-statutin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Disa qytetarë e kanë mirëpritur këtë propozim të kryeministrit shqiptar, e të tjerë konsiderojnë se vetëm Qeverisë së Kosovës i takojnë vendimet.

Mehdi Jashari vlerëson se çdokush mund të jap opinione e mendime, por shteti të Kosovës i takojnë vendimet.

Mendim të njëjtë ndan edhe Mirsad Krasniqi. Sipas tij, nëse shteti shqiptar dëshiron të ndihmojë të dal nga kjo krizë, duhet të konsultohet me institucionet e vendit tonë. Ky qytetar nga Prishtina vlerëson se Edi Rama me propozimin e djeshëm po tregon se është anti-Kosovës.

Nuk duhet të merret parasysh asnjë propozim thotë Hajrush Emini.


Por për dallim nga mendimet e këtyre qytetarëve, Izet Zhuja shpreh mirëseardhje për propozimin e draft-statutit për Asociacion nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Gjatë ditës së djeshme, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka deklaruar se e ka dorëzuar një draft të Asociacionit të komunave me shumicë serbe, te presidenti francez Emmanuel Macron, dhe kancelari gjerman, Olaf Scholz. Për këtë dokument, ai ka thënë se i ka vënë në dijeni edhe presidentin e Këshillit Evropian dhe amerikanët.

Rama ka thënë se drafti është i punuar nga ekspertë dhe sipas tij pret që i njëjti të vlejë për të çuar në një nivel tjetër dialogun Kosovë-Serbi.

Lajmi i plotë me parapagim:

Lexo edhe

Video