Izraeli do të organizojë Miss Universe pavarësisht variantit të ri Omicron

Izraeli do të organizojë Miss Universe pavarësisht variantit të ri Omicron

Izraeli do të jetë nikoqir i garës Miss Universe në resortin Elliott në Detin e Kuq më 12 dhjetor, me gjithë futjen e kufizimeve të udhëtimit, në mënyrë që të parandalohet përhapja e një lloji të ri të virusit koronar omicron, tha sot ministri i Turizmit Joel Razvozov.

Izraeli njoftoi të shtunën se do të ndalonte të gjithë të huajt të hynin në vend, por Razvozov u tha gazetarëve sot se garueset e Miss Universe do të mund të hynin në vend, por me shumë mundësi do të duhet të bëjnë një test PCR çdo 48 orë dhe ndoshta duhet të të prezantojë disa masa të tjera paraprake, përcjell Reuters.


“Ky është një event që do të transmetohet në televizion në 174 vende, një ngjarje shumë e rëndësishme për të cilën Eliat ka nevojë. Ne do të dimë si të përballemi me situatën. Do të kemi ngjarje të tilla, për të cilat shteti tashmë është angazhuar dhe ne nuk mund t’i anulojmë, e kemi edhe përvojën e shtabit të krizës”, tha Razvozov sot para vendimit të Qeverisë.

Në një fjalim televiziv pas mbledhjes së qeverisë, kryeministri izraelit Naftali Bennett tha se shteti duhet të “shtrëngojë” kufijtë në mënyrë që të mundësojë funksionimin e vendit nga brenda.

Izraeli deri më tani ka konfirmuar një rast të infeksionit Omicron.

Lexo edhe

Video