Itali: Inflacioni mbetet në 11.8%, niveli më i lartë që nga viti 1984

Itali: Inflacioni mbetet në 11.8%, niveli më i lartë që nga viti 1984

Norma vjetore e inflacionit të Italisë ishte 11.8% në nëntor, e qëndrueshme në raport me tetorin, por ende në nivelin më të lartë që kur ishte 11.9% në mars 1984, sipas një vlerësimi paraprak të publikuar nga ISTAT të mërkurën.

Agjencia kombëtare e statistikave shtoi se indeksi i saj i çmimeve të konsumit u rrit me 0.5% në terma mujorë, duke rënë ndjeshëm nga 3.4% në tetor.


“Rritja e qëndrueshme në bazë vjetore e indeksit të të gjithë zërave erdhi si pasojë e kompensimit të dinamikës së kundërt”, tha ISTAT.

“Nga njëra anë, çmimet e produkteve energjetike të parregulluara u ngadalësuan (nga +79,4% në +69,9%), së bashku me çmimet e ushqimeve të papërpunuara (nga +12,9% në +11,3%) dhe të shërbimeve që lidhen me transportin. (nga +7,2% në +6,8%).”

Nga ana tjetër, çmimet e produkteve të rregulluara të energjisë (nga +51,6% në +56,1%), ushqimeve të përpunuara përfshirë alkoolin (nga +13,3% në +14,4%). %), mallra industriale joenergjetike (nga +4,6% në +5,0%) dhe shërbime që lidhen me rekreacionin, duke përfshirë riparimin dhe kujdesin personal (nga +5,2% në +5,5%)./ANSA

Lexo edhe

Video