Itali: Fushata e vjedhjes së llogarisë në Instagram po vazhdon

Itali: Fushata e vjedhjes së llogarisë në Instagram po vazhdon

Një fushatë vjedhjeje e llogarisë në Instagram po vazhdon në Itali, tha të enjten agjencia kombëtare e sigurisë kibernetike.

Një “fushatë me qëllim të keq që synon vjedhjen e përdoruesve të Instagram përmes inxhinierisë sociale” është zbuluar orët e fundit nga agjencia për sigurinë kibernetike përmes CSIRT, Ekipi i saj i Reagimit ndaj Incidenteve, tha ajo.


Si kundërmasë, sugjerohet që të mos dërgohen kodet e marra në pajisjet e veta përdoruesve të palëve të treta.

Në rast se dikush merr llogarinë tuaj, tha agjencia, duhet të njoftoni menjëherë kontaktet tuaja nëpërmjet kanaleve të tjera për të zvogëluar ndikimin e mashtrimit dhe të aktivizoni një nga procedurat për ‘llogaritë e hakuara’ të ngritura nga ofruesi i produktit në mënyrë që të rifitoni posedimin e profilit. /ANSA

Lexo edhe

Video