Ish-kreu i NATO-s: Putin e di se ka gabuar, por nuk do ta pranojë kurrë publikisht

Ish-kreu i NATO-s: Putin e di se ka gabuar, por nuk do ta pranojë kurrë publikisht

Ish-komandanti suprem i aleatëve të NATO-s, James Stavridis tha se presidenti rus Vladimir Putin tani e kupton se bëri një gabim kur vendosi të nisë një pushtim të Ukrainës.

“Mendoj se në orët e errëta e të qeta në dy të mëngjesit, kur zgjohet, e kupton se ka bërë një gabim. Nuk do ta pranojë kurrë publikisht, kurrë. Ata do të vazhdojnë të mbajnë fiksionin se Ukraina drejtohet nga ‘neo-nazistët’. Qesharake”, tha Stavridis.

“Putin do të pretendojë se NATO-ja e shtyu disi në këtë konflikt. Gjithçka që ndodhi ishte vepër e Vladimir Putin, përfshirë pushtimin, sanksionet që pasuan. Ai e di me zemër, por nuk do ta pranojë kurrë publikisht”, shtoi ai.

Stavridis komentoi edhe se kur mund të përfundojë lufta, duke thënë se të dyja palët janë të paktën gjashtë muaj larg gjetjes së një zgjidhjeje.


Megjithatë, ai tha se ajo që “na çon drejt negociatave” janë “vështirësitë me të cilat përballet Putin pasi humbet trupat” dhe shkatërrimi i pajisjeve ushtarake ruse.

“Unë do të thosha se pas gjashtë muajsh ai do të jetë në një situatë shumë të vështirë”, tha ish-udhëheqësi i NATO-s për Putin.

Siç raporton Newsweek, ai gjithashtu theksoi se durimi i Perëndimit dhe fluksi i vazhdueshëm i parave dhe armëve nuk janë të pafundme.

“Unë mendoj se të dy këta faktorë përfundimisht do t’i detyrojnë të dyja palët të vijnë në një lloj negocimi.”

Lexo edhe

Video